Je kiest zelf met wie je trouwt, dus kies je ook zelf waar je trouwt. Het ja-woord in het gemeentehuis is nog altijd erg populair, maar ook alternatieve trouwlocaties komen steeds meer in trek. Het aanbod is enorm.

Romantische bruidsparen kiezen voor kasteeltjes, een landgoed of monumentale boerderijen. Ook kerkjes en musea doen tegenwoordig vaak dienst als locatie voor het burgerlijk huwelijk.

Wil je het helemaal anders aanpakken? Er zijn al bruidsparen geweest die elkaar het ja-woord gaven aan boord van een luchtballon of op de middenstip van hun favoriete voetbalclub. Anderen gingen onder water, met dolfijnen als speciale getuigen. Zeilfanaten stapten aan boord van hun scheepje, met de familie op de kade als toeschouwers.

Belangrijk is om van tevoren een kijkje te nemen bij de plaats van je keuze. Loop er even rond om de sfeer te proeven. En tel goed of er plaats is voor alle gasten, die je wilt uitnodigen. Let op of ze allemaal kunnen parkeren en verwijs op je uitnodiging naar de parkeerplaats. Informeer ook bij de ambtenaar van de burgerlijke stand of het volgens de regels allemaal wel kan. De ene gemeente reageert toeschietelijker op een gek idee dan de andere.
Tenslotte: informeer naar de prijs. Leuk is pas echt leuk, als het binnen je budget past.

Foto1