De hamvraag is: ga je zelf je bruiloft plannen of schakel je een weddingplanner in die je helpt?

Je bruiloft zelf plannen?

Beschik je over voldoende tijd, lijkt het je leuk om je eigen bruiloft te organiseren en zie je jezelf al helemaal in de de wereld van weddings duiken? Dan moet je dit ook zeker doen! Ik zou het zo weer doen. Vergis je alleen niet: een trouwdag is eigenlijk een heel groot evenement dat je als het goed is maar één keer in je leven organiseert.

Een beetje kennis van wat er komt kijken bij een bruiloft is daarom geen overbodige luxe. Laat je daarom goed informeren! Lees trouwmagazines en ga het Internet op. Of laat je informeren door middel van een trouwadviesgesprek of door het volgen van een workshop. Zowel een trouwadviesgesprek als een workshop worden vaak aangeboden door weddingplanners. Een trouwadviesgesprek wordt meestal volledig aangepast naar je wensen en behoeftes en in een algemene bruiloft workshop leer je hoe je je trouwdag het beste kunt organiseren en stylen. Onder andere Weddingplanner Vivian ter Huurne van Het Bruidsmeisje biedt beide diensten aan, al wordt haar workshop op korte termijn niet gegeven.

Zorg er in ieder geval voor dat je een goede ceremoniemeester hebt voor op je trouwdag, als het even kan zelfs 2 ceremoniemeesters!. Op je trouwdag heb je iemand nodig die ervoor zorgt dat alles in goede banen loopt. Iemand die aanspreekpunt is voor alle gasten, maar ook voor de leveranciers. Iemand die in de gaten houdt dat leveranciers op tijd zijn, dat speeches en stukjes gecoördineerd worden, die ervoor zorgt dat de bedankjes op het juiste moment klaar staan en ga zo maar verder. Zoals ik al eerder schreef: een ceremoniemeester is echt een must om niet te veranderen in een bridezilla.

Een weddingplanner!

Beschik je niet over voldoende tijd? Zou je graag de organisatie van je bruiloft samen willen doen? Heb je geen zin in de minder leuke kanten? Of heb je gewoon geen zin/tijd om je erin te verdiepen? Ga dan eens in gesprek met een weddingplanner!

Waar het een aantal jaren geleden nog erg nieuw was en voornamelijk bekend was uit films, wordt het in Nederland steeds een normaler begrip. En dat is niet voor niks! Een weddingplanner is zo handig! Je kan een weddingplanner inhuren die je gehele bruiloft van A t/m Z voor je organiseert, maar je kan er ook voor kiezen om bepaalde elementen door de weddingplanner te laten regelen. Bijvoorbeeld alleen de minder leuke kanten, zoals het onderhandelen met leveranciers of het laten doorlezen van offertes.

Wat ik zelf een groot voordeel vind van een weddingplanner is dat je niet een dierbare hoeft te vragen om als ceremoniemeester op te treden. Het is namelijk hard weken als ceremoniemeester en dit wordt vaak onderschat. Bij mijn bruidsparen heb ik nooit een ceremonie volledig meegemaakt, slechts flarden om te kijken hoever ze waren met de ceremonie. Ik was voornamelijk bezig met dat wat er na kwam: staat de champagne en bruidstaart klaar? Is leverancier X al binnen? Het zou jammer zijn als één van je beste vriendinnen ceremoniemeester is en een groot gedeelte van de ceremonie zou missen. Bedenk dus goed of je deze taak door een dierbare wil laten uitvoeren of dat je dit wilt uitbesteden. Veel weddingplanners bieden de dienst ceremoniemeesterschap ook apart aan.

Een misvatting is dat een weddingplanner alleen voor de rich and famous is. Dit is totaal niet het geval. Een weddingplanner is er voor elk budget! Een beperkt budget betekent meestal dat een weddingplanner heel creatief moet omgaan met de beschikbare middelen en daar zijn ze ontzettend goed in!

Nieuwsgierig geworden? Regel een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een weddingplanner!

Samenvatting en conclusie

Wil je je eigen bruiloft organiseren? Hartstikke leuk, ik zeg DOEN! Maar wees realistisch! Het is enorm tijdrovend en kan erg stressvol en verwarrend zijn. Doe kennis op, en zorg dat je voorbereidt aan de slag gaat. Zorg in ieder geval voor minimaal één (ervaren) ceremoniemeester, want dat is echt een must. Ben je nieuwsgierig naar een weddingplanner? Sta je er open voor? Regel dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Weddingplanners kunnen veel voor je betekenen. Naast dat ze je hele bruiloft van A t/m Z kunnen organiseren, kan je ze ook alleen bepaalde elementen van de bruiloft laten verzorgen. Ook bieden sommige weddingplanners een persoonlijk consult aan (trouwadviesgesprek), waarin ze alle aspecten van de bruiloft met je bespreken. Zelf denk ik dat je met een weddingplanner veel relaxter met je bruiloft om gaat. Je hebt steun van iemand die er verstand van heeft en dat geeft gewoon rust. Rust in je hoofd.

Waar je ook voor kiest, zorg dat je er in ieder geval voor dat je er goed over over nadenkt, dat je hierin een bewuste keuze maakt en dat je dus voorbereidt bent. Want een bruid die is voorbereid, word naar mijn mening geen bridezilla!

Ik ben benieuwd.. plan jij je eigen bruiloft?

bron: