De japon

Vrijheid is troef bij het kiezen van je bruidskleding. Keuze genoeg. Blader tijdschriften door, surf op internet, bezoek eens een modeshow en blader door de trouwalbums van vrienden en kennissen. Dan zie je hoe breed het aanbod is. Wat je op je feestdag draagt, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Kies vooral een creatie waar je je lekker in voelt. Hou je van spannend en uitdagend? Dat kan. Een vlot broekpak? Ze zijn er in alle kleuren en maten! Liever een traditionele bruidsjapon? Mogelijkheden te over.
Om er zeker van te zijn dat de creatie van hun dromen op tijd klaar is, bestellen de meeste bruiden hun kleding negen maanden van tevoren. Dan hebben de coupeuses alle gelegenheid het model aan te passen aan het figuur van de hoofdpersoon. Vlak voor je feest toch nog een paar pondjes aangekomen of afgevallen? Geen punt. Kort voor de bruiloft past de bruidsmodezaak de creatie altijd nog even aan.

De schoenen

Een bruiloft is niet alleen feest voor jezelf, maar ook voor je voeten. Natuurlijk kies je mooie schoenen die passen bij je jurk en je smaak. Maar let niet alleen op de schoonheid van je schoenen: het is ook belangrijk dat ze lekker zitten. Hou er rekening mee dat je een groot deel van je feestdag loopt en staat. En bedenk dat de dag vast en zeker eindigt op de dansvloer. Dan wil je uiteraard schoenen die ook een feestje voor je voeten betekenen. Heb je je schoenen op tijd in huis? Loop er dan stiekem een paar avondjes thuis mee rond. Dan kunnen je voeten er aan wennen.

Lingerie

Mooie lingerie die lekker zit, is belangrijk voor je zelfvertrouwen. Je voelt je er niet alleen prettig in, het zorgt ook dat je er op je mooist uitziet, want goede lingerie brengt je lichaam in de gewenste vorm. Zo valt je bruidsjapon ook het allermooiste.

De bruidegom

De meeste bruidegoms kiezen voor een traditioneel kostuum, een pak dat ze later ook bij andere officiële gelegenheden kunnen dragen. Maar het jawoord wordt ook vaak uitgesproken in smoking of jacquet. Belangrijk is dat het feestkostuum van de bruidegom past bij de creatie van de bruid. Daarom is het handig om bij het bepalen van de keuze iemand mee te nemen die weet wat de bruid aantrekt op de feestdag.

Bruidskinderen

Altijd vertederend: neefjes, nichtjes of kinderen van vrienden die de bruidsstoet opluisteren. Bruidsmodezaken bieden een uitgebreid assortiment voor bruidsmeisjes en bruidsjongens. Vaak dragen de kinderen kleding in dezelfde lijn als de bruid en de bruidegom, maar het effect is vaak net zo leuk als ze in een geheel eigen stijl gekleed gaan. Bovendien bespaar je dan vaak fors op de kosten, want in de doorsnee kindermodezaak hebben ze ook vaak heel geschikte feestkleding voor kleintjes. En nog voordeliger ook.

Foto5