Denk je aan het beeld van een bruid, zie je meteen het bruidsboeket voor je.

Kies een boeket in het verlengde van je persoonlijkheid. Ben je een bruid met een uitgesproken karakter? Dan passen daar expressieve bloemen bij, in felle kleuren. Blijf je liever op de achtergrond? Met wit speel je al snel een meer bescheiden rol.
Neem in je boeket vooral bloemen in de lijn van de bruidskleding. Een bloemist met smaak weet kleur en stijl van je japon en je boeket op elkaar af te stemmen. Een kleine bruid draagt bij voorkeur geen groot bruidsboeket.

Welke bloemen er in het boeket verwerkt worden, kies je zelf. Roosjes met gipskruid zijn populair, maar lelies worden ook veel gebruikt. Bespreek je voorkeur met de bloemist en hou rekening met de smaak van je bruidegom. Een aanstaande man die allergisch is voor de geur van lelies of die bij deze bloem moet denken aan een recente begrafenis, maak je blijer met pioenroezen!

Volgens de traditie draagt de bruid het bruidsboeket voor de plechtigheid in het gemeentehuis en de kerk in haar rechterhand. Daarna gaan de bloemen over in de linkerhand. Als je het officieel wilt doen, laat dan de bruidegom het boeket betalen, want volgens de regels hoort dat zo.

Corsages

Bespreek bij de bloemist niet alleen het bruidsboeket, maar ook de versieringen van de auto en de feestzaal en de corsages. De auto wordt doorgaans aangekleed met bloemversieringen op de motorkap en aan de antenne. In de feestzaal staan bloemstukken op de hoofdtafel, bij het spreekgestoelte en bij het gastenboek. Vaak zijn er ook boeketten om na afloop cadeau te doen aan de getuigen, de ceremoniemeester en de ouders. Aardig, als bedankje.

Voor de ouders en de broers en zussen van het bruidspaar zijn er vaak corsages. Ook voor getuigen en andere belangrijke daggasten van de bruid en bruidegom worden doorgaans corsages besteld. Deze corsages vertonen in opmaak en gebruikte materialen een overeenkomst met het bruidsboeket. Volgens de etiquette dragen dames de corsages op de linkerborst met het steeltje schuin omhoog, de heren dragen hem links met het steeltje naar beneden.
Vind je corsages overdreven? Met een lintje, een veer of een opgespeld stukje stof van de bruidsjurk kun je ook de verbondenheid van de hoofdgasten met het bruidspaar laten zien.

piccont1